Hankook a Mercedes Benz

17.09.2013 09:59

Hankook se stává dodavatelem originálního příslušenství pro nový Mercedes Benz třídy S výrobce Daimler AG

Výrobce Hankook Tire pokračuje v úspěšné expanzi jako dodavatel originálního příslušenství pro prémiovou výrobu automobilů. Nový vlajkový model vozu Mercedes Benz bude od okamžiku svého uvedení na trh vyjíždět z výrobní haly na UHP pneumatikách Ventus Prime². Vývoj této pneumatiky nebyl zaměřen pouze na vlastnosti přilnavosti na mokré vozovce a komfort během jízdy, ale také na vlastnosti, šetrné k životnímu prostředí, mezi které patří například snížení emisí hluku a nízký valivý odpor.


Výrobce prémiových pneumatik Hankook se stává dodavatelem originálního příslušenství pro nový model vozu Mercedes Benz, třídy S od výrobce Daimler AG. Počínaje svým uvedením na trh bude nový luxusní sedan vybaven z výroby pneumatikami Hankook Ventus Prime² ve velikosti 245/55 R 17 102 W.

„Mercedes Benz třídy S patří mezi nejlepší z luxusních vozů na světě,“ prohlašuje Jin-Wook Choi, president společnosti Hankook Tire a COO pro Evropu. „Je pro nás potěšením, že náš produkt Hankook Ventus Prime², určený pro Daimler AG splňuje všechny aspekty precizně stanovených požadavků našich zákazníků, týkající se nového vozu Mercedes Benz, třídy S.“

Produkt splňuje jak požadavky ohledně mimořádně výborných brzdných vlastností a vynikající manipulace během jízdy (což jsou důležité bezpečností aspekty pro všechny vozy Mercedes Benz), tak i technické specifikace stanovené pro model Ventus Prime², zaměřené na optimální komfort, snižování emisí hluku a značné snížení valivého odporu. Během náročné testovací fáze se UHP pneumatiky výrobce Hankook vyznačovaly především svými pozoruhodnými vlastnosti ohledně komfortu během jízdy.

Technologie Multi Tread Radius (běhounu z několika pásů) výrobce Hankook, aplikovaná na tvar pneumatiky Ventus Prime² a vypracovaná dle specifických požadavků a potřeb odběratele pro výrobu vozu Mercedes Benz vyniká jako jeden z klíčových faktorů pro úspěšný výsledek probíhajícího vývoje. Kombinace provedení kompaktního navinutí pásu s integrovaným vysoce odolným ocelovým pásem zaručuje dlouhodobě optimalizovanou stopou pneumatiky bez ohledu na zatížení přepravovaným nákladem. Nové složení běhounu z nano-siliky se speciální pryžovou směsí vede k značnému snížení valivého odporu pneumatiky, avšak vysoký stupeň účinnosti na mokré vozovce zůstává zachován. Kromě toho v důsledku bionického provedení vzorku dochází k významnému snížení akvaplaningu bez negativního vlivu na vznikající emise hluku.

Pneumatiky pro nový model vozu Mercedes Benz třídy S se vyrábí v hlavním výrobním závodu, určeného k výrobě UHP pneumatik výrobce Hankook ve městě Geumsan, v Jižní Korei. Moderní závod se specializací na výrobu prémiových pneumatik nachází pro svého nového odběratele své uplatnění v podobě aplikace nejmodernějšího výrobního vybavení na světě a vytvoření nové divize, zavázané k výrobě těchto prémiových produktů, nejlepších ze všech nejlepších.

 

Hankook Ventus Prime²: Technické specifikace

1.   Optimalizované rozložení tlaku od vozovky
-     Technologie Multi Tread Radius (běhounu z několika pásů) zaručuje nejlepší možný kontakt s vozovkou za účelem dosažení vynikající manipulace během jízdy, vysoce účinné brzdné síly, především na mokré vozovce, a jízdu do zatáček pod extrémním úhlem, jakož i při vysoké rychlosti.

2.   Ideální manipulace za jízdy a delší životnost

-     SCCT technologie (Stiffness Control Contour Theory - Teorie kontroly tuhosti konturami) patentovaná výrobcem Hankook, podporuje dosažení velmi vyrovnaného rozložení tlaku od vozovky za účelem nižšího stupně opotřebení.

3.   Bionický dezén a asymetrické provedení běhounu

-      Asymetrické provedení běhounu umožňuje současně jak vynikající vlastnosti chování během akvaplaniku, tak i dosažení výborných manipulačních hodnot během jízdy s přesnou odezvou řízení.

-      Provedení dezénu v blocích vnějšího žebra běhounu, které našlo inspiraci k svému provedení v chrupu kočkovitých šelem,dosedá na povrch vozovky svým rybinovým tvarem a tak zaručuje konstantně optimalizovanou trakci, jakož i značné zdokonalení stability při jízdě do zatáček jak na mokré tak i suché vozovce.      

4.    Zdokonalení chování na mokré vozovce a environmentálních hodnot

-      Hybridní složení siliky s novými hybridními polymerovými řetězci a nanočástic, aplikované do běhounu při produkci pneumatiky Ventus Prime2 zvyšuje účinnost kontaktu s mokrou vozovkou na maximum, jakož i přilnutí na mokrou vozovku a snižuje spotřebu paliva na minimum.     

5.   Dodávané velikosti

-     Pneumatiku Hankook Ventus Prime² výrobce dodává v 55 velikostech od 15 do 19 palců (série od 65 do 40) pro vozidla nižší střední třídy až po vozidla luxusní třídy s šířkou běhounu od 185 do 255 mm (s rychlostním indexem H-Y), především nazývanou jako model Extra Load (XL). V některých velikostech výrobce dodává dojezdové pneumatiky s označením Run Flat, které jsou schopné provozu v případě poškození či poklesu tlaku (jako systém HRS-Hankook Run Flat).

*Technologie Kontrol Technology

Odvozeno z anglických výrazů Kinetic (jako kinetický pohyb) a Control (jako kontrola), vyjadřuje tento pojem Hankook Tire Kontrol Technology nejlepší možný poměr kontrolovatelnosti interakce mezi řidičem, vozidlem a vozovkou, kterou ztělesňují pneumatiky za jízdy vozidlem. Kontrol Technology je výsledkem vývoje zaměřeného na umožnění řidiči vozidla jakékoliv, v dnešní době myslitelné, možnosti v podobě aktuálního technického provedení pneumatik Hankook ohledně bezpečnosti, vlastností jízdy, komfortu a míry dopadu na životní prostředí.

O společnosti Hankook Tire

Společnost Hankook Tire patří k celosvětově největším výrobcům pneumatik, zaznamenávající nejrychlejší růst ve svém odvětví. Mezi své produkty řadí inovativní, vysoce výkonné radiální pneumatiky pro osobní automobily, lehké nákladní automobily, automobily typu SUV a 4x4, nákladní automobily a autobusy, jakož i pro závodní automobily v oblasti motosportu (okruhové závody /závody rallye).

Výrobce Hankook Tire vynakládá  veškeré své úsilí aby poskytoval spotřebitelům nejlepší možnou kvalitu  a jízdní vlastnosti pneumatik a neustále masivně investuje do výzkumu a vývoje, probíhajícího ve vlastních centrech pro výzkum a vývoj, která se nachází v Koreji, Německu, USA, Číně a Japonsku. Vývoj pneumatik přizpůsobených pro potřeby Evropského trhu, jakož i produktů určených jako originální vybavení nových automobilů a splňující náročné požadavky vedoucích evropských automobilek, probíhá v regionálním Technickém centru, v Hannoveru, v Německu. Výroba probíhá v nejmodernějším výrobním závodu ve městě Rácalmás, v Maďarsku, který byl uveden do provozu v červnu 2007 a je dále rozšiřován. Současně více než 2 000 zaměstnanců produkuje přibližně dvanácti miliónům pneumatik ročně, určených pro osobní automobily, automobily typu SUV a nízko-tonážní nákladní automobily. Po dokončení výstavby nejnovějších výrobních kapacit v letech 2014/2015 se produkční kapacity továrny v Maďarsku zvýší na cca 17 miliónů pneumatik ročně.

Hlavní sídlo společnosti Hankook Tire v Evropě se nachází ve městě Neu-Isenburg, poblíž Frankfurtu nad Mohanem. Výrobce provozuje své pobočky v dalších evropských zemích, např. v Německu, ve Velké Británii, Francii, Itálii, Španělsku, Holandsku, Maďarsku, Rusku, Turecku, Švédsku a Polsku. Produkty Hankook se prodávají přes regionální distributory na dalších lokálních trzích. Výrobce Hankook Tire zaměstnává více než 20 000 zaměstnanců po celém světě, ve více než 180 zemích. Mezinárodní vedoucí výrobci automobilů se spoléhají na pneumatiky značky Hankook, které využívají jako originální obutí nových automobilů. Více než 30 procent globálního prodeje společnosti se vytváří v Evropě a státech SNS.

Zpět

Vyhledávání

Copyright © Marek Olbert www.automotosluzby.cz IČO:64970876