AVON MOTO slaví 100 let !!!

03.02.2011 07:51

AVON PNEU MOTOCYKLOVÉ Pneumatiky Avon slaví 100 let

Za posledních 100 let se ve celém Světě událo mnoho různých událostí. V motoristickém světě jich není o moc méně, ale těch přelomových je třeba si všímat. Historie Avon Tyres začala již v roce 1885, kdy byla založena v anglickém městečku Melksham ve starém mlýně, továrna na výrobu pryže. V roce 1911 začala továrna vyrábět i motocyklové pneumatiky.

Pneumatiky Avon vyrábí širokou škálu produktů, včetně pneumatik pro sport, cestování a vyloženě závodní použití. Dnes již Avon Tyres disponuje certifikátem ISO9001, za inovaci v oblasti pneumatikářského průmyslu. V průběhu let se značka Avon Tyres trvale usadila ve 13 různých motocyklových sportovních podnicích na úrovni Mistrovství a převládá v mnoha desítkách dalších soutěží. Na ostrovním závodě MAN TT již získala tituly ve všech kategoriích motocyklových i sajdkárových závodů. Na pneumatikách Avon tyto závody jezdili a vyhrávali závodnící z celého světa. Mezi nimi byl i František Šťastný a stejně tak i Geoff Duke, John Surtees, Mike Hailwood, Barry Sheene, Mike Duff a mnoho dalších. 

Avon Tyres má skutečně bohatou historii a své ambice potvrzuje i několika novými RACING MOTO pneumatikami, stejně tak i několika cestovními modely pro rok 2011. 

 

 

 

Zpět

Vyhledávání

Copyright © Marek Olbert www.automotosluzby.cz IČO:64970876