AVON TYRES YAMAHA YZF-R1

01.01.2012 11:49

 

V rámci 100. výročí motocyklových pneumatik Avon Tyres, nechala si továrna vyrobit speciální showbike. Ten byl poprvé vystaven v roce 2011 na TT Isle OF Man a průběžně bude k vidění po celé Velké Británii a bude sloužit k propagaci značky. 


Yamaha YZF-R1 byla vyrobena a doplněna mnoha zajímavými díly a doplňky, které zahrnují: EK řetězovou sadu, MIVV výfukové svody, PAZZO přepákování, brzdové trubky HEL brzdy, R & G Racing díly, integrované flush-fit blinkry, BONAMICI zadní stupačky a z uhlíkových vláken je vyroben zadní blatník, přední blatník, palivová nádrž a taky oba ráfky.  Motocykl je kompletně přestavěn, včetně kontroly trakce, vstřikování paliva, sedadla, nebo třeba víčka od nádrže. Lak vymyslel a udělal Carlos Avelar.

V roce 2012 bude motocykl obutý novými pneumatikami Avon 3D Ultra Sport.

AVON TYRES je v současnosti jediným výrobcem motocykových pneumatik ve Velké Británii. V průběhu minulého století mnoho slavných motocyklových závodníků jako je Geoff Duke, John Surtees, Mike Hailwood, nebo Barry Sheene závodili na pneumatikách Avon a získali mnoho vítězství. Značka získala v roce 2011 13 pohárů ve třídě Supersport, 4 poháry v produkčních závodech a několik vítězství v závodě TT Isle of Man. Zde byly pneumatiky použity na současných motocyklech, oldtimer a veteránech a samozřejmě také na sajdkárách.

 

 

 

Zpět

Vyhledávání

Copyright © Marek Olbert www.automotosluzby.cz IČO:64970876