Dakar 2017 - finále

15.01.2017 16:17

 

Martin Macík zajel životní výsledek

Big Shock Racing na celkovém 10. místě

Letošní ročník dakarské rallye je za námi. Posádka Big Shock Racing zajela dnes krásné 7. místo. V celkovém hodnocení dosáhla na 10. příčku! „Byly to dneska nervy. Neskutečné. Startovali jsme podle celkového umístění a celou dobu bojovali jak s MANem před námi, tak i s tím za námi,“ říká těsně po dojetí etapy Martin Macík a dodává, že emoce vřely ještě po projetí cílovou páskou. „Peter Versluis se s výsledkem nechtěl smířit a přijel si to s námi vyříkat. Nakonec musel zasáhnout i organizátor,“ popisuje nečekanou potyčku Macík.             

Pro Martina Macíka a jeho Big Shock Racing tým byl letošní závod jednoznačně úspěšný. V posledních čtyřech etapách se umístil v top 10. „Projevila se precizní příprava, kterou jsme věnovali autu, ale také sami sobě,“ hodnotí uplynulých 14 dní Macík. „Nezaznamenali jsme žádné závažné poruchy nebo zdravotní problémy. Všechno šlapalo, jak mělo,“ libuje si pilot žluté liazky.

Posádka Big Shock Racing ve složení pilot Martin Macík, navigátor František Tomášek a palubní mechanik Michal Mrkva, si jede akorát do Buenos Aires pro zasloužený potlesk při závěrečné ceremonii.

 

Lavorovo dakarské okénko

Lavor je mechanik týmu Big Shock Racing, který letos na Dakar vyrazil úplně poprvé. Jeho atmosféru nasává o to intenzivněji. V noci pracuje na technice a přes den jede závod v asistenčním vozidle a dohlíží na Marťase (Macíka). Bude nám ve svých krátkých komentářích zprostředkovávat detaily všedních dní na Dakaru i zákulisní dění, o kterém se fanoušci slavného závodu jinak jen těžko dozvědí.   

První Dakar…

„Můj první Dakar. Franta je v cíli. Takovou dobu jsem se s ním mazlil – jak při nakládání, tak i tady v Jižní Americe. Děkuji celému týmu. Je to bezva banda, se kterou byl můj první Dakar doslova rodinná akce. Poznal jsem další kousek světa a desátá místo je hodně dobré,“ uronil slzu Lavor, který se těší do Buenos Aires na společné pivko.

Aktuality, zajímavosti, videa z aktuálního Dakaru můžete sledovat na:

https://www.facebook.com/martinmacikjrdakar

https://www.facebook.com/lukaskvapilarmy

https://www.facebook.com/bigshockracing

 

 

Zpět

Vyhledávání

Copyright © Marek Olbert www.automotosluzby.cz IČO:64970876