Novinky z Ducati

25.09.2014 18:49
ZMĚNY V TOVÁRNĚ DUCATI A NOVÉ INVESTICE
 
Nedávno jsme psali, že Ducati ve spolupráci s koncernem VW-AUDI plánuje snazší start a expanzi v Jižní Americe a Indii, nyní nastal čas také pro změny v srdci značky, tedy v továrně v Bologni.
 
Zatím továrna pracuje ve dvou směnách, pět dní v týdnu, příští týden to však bude již sedm dní v týdnu a na tři směny. Průměrná délka týdenní pracovní doby je 30 hodin, ale bude zvýšena na 40 hodin týdně. Jednání o této změně trvalo přes osm měsíců a obešlo se nakonec bez většího remcání. V příštích pěti letech Ducati plánuje investovat 11,5 milionu eur do vývoje továrny i m¨nových modelů. Jde hlavně o posílení oddělení výroby vačkových a klikových hřídelíhřídelí. V tomto segmentu by mělo přibýt několik nových pracovních míst.

Luigi Torlai, který je ředitelem lidských zdrojů Ducati řekl, že společnost chce, doplnit mladé pracovníky a poskytnout jim stupňovitý systém vzdělávání přímo v továrně. Ducati a Lamborghini nedávno oznámili partnerství s Instituto Bologna Aldini Valerianiho Sirani, kde bude od října připraveno 48 studentů ke spolupráci s oběmi výrobci. Dle dostupných informací budou již ve fázi studia dostávat plat 600 eur. 
 
Držíme Ducati palce.

Zpět

Vyhledávání

Copyright © Marek Olbert www.automotosluzby.cz IČO:64970876